Molino del Salar

De woon en werkplek Molino del Salar ligt in het gouden licht van de campo op ongeveer 3 kilometer afstand van het dorpje Benamaurel. 

Het bestaat uit een groot huis, een mansion,  waarin drie appartementen zijn gerealiseerd met ieder een eigen keuken, badkamer, sanitair, houtkachels en een of meerdere slaapkamers. 

Het huis is groot, stamt uit 1800, is oud en doorleefd en combineert modern comfort met prachtige authentieke details.

Achter de grote voorbouw liggen ruimtes die met de hand zijn uitgehouwen uit de heuvel: deels grotwoningen dus, met hoge gewelfde plafonds en een ondergrondse watergang die uitkomt bij de molen. Deze grotwoningen hebben een door de aarde gegeven heilzaam binnenklimaat met koelte in de zomer en warmte in de winter.

Naast het hoofdgebouw zijn er vele uitgehouwen ruimtes die vroeger als stallen of werkplaatsen werden gebruikt. Er is een ruïne van een kerkje en er is een oude watermolen waar Maria en Ide in zijn gaan wonen. 

De plek is een oase die omvat wordt door het landschap rondom. Je voelt je er opgenomen en gedragen door de Natuur en de Stilte. 

Naar het oosten liggen uitgestrekte naaldboombossen en heidevelden.  Naar het zuiden kijk je uit op het dorpje Benamaurel in de verte. In het zuiden en westen ligt de vruchtbare vallei met een oorspronkelijk, niet verkaveld boeren landschap. Het lijkt op een coulissen landschap met geërodeerde rotswanden. De rivier de Guardal stroomt er doorheen, samen met een ingenieus stelsel van watergangen, die nog door de Moren en de Romeinen aangelegd zijn. In het noorden zie je een uitgestrekt woestijnachtig landschap met in de verte de hoge bergen van Carzola. 

Wij ervaren de Altiplano van Granada, door Unesco erkent en opgenomen als een natuur en cultureel erfgoed, als een bijzondere krachtplek. Ook het terrein van Molino del Salar heeft een grote draagkracht en een helende werking. Het geheel heeft meer dan 40 jaar leeg gestaan, open naar de elementen. Maria en Ide zijn het geheel stap voor stap aan het restaureren en aan het opbouwen tot een oorspronkelijk en harmonisch geheel. Voor zichzelf, voor de plek en voor mensen die naar binnen willen keren en die behoefte hebben aan een al dan niet begeleide Retreat of aan een Quest. 

Opladen en een bijzondere vakantie genieten kan er ook. 

Of je kan, tegen kost en inwoning, gedurende een aantal uren per dag een tijdje komen meehelpen aan de alles wat er gedaan moet worden: zoals op het land, in de moestuin, in de andere tuinen of aan de gebouwen. 

Welkom!

© 2022 Maria Daniëls | Disclaimer
|
Privacy policy
|

Pixel Creation