Individuele begeleiding en training

Met welke thema's of verlangens kom je bij me?

Centrale vraagstellingen zijn:

  • Wat is er gaande in mijn leven? Wie ben ik nu? Wat zijn mijn patronen en eventuele blinde vlekken? Waar ga ik op ¨aan¨en wat doe ik dan? Wat belemmert me en wat dient mij om voller te leven? Ik zoek verheldering en verdieping. Wat zijn mijn bronnen? Wat zijn mijn spiegels en wat laten die me zien?
  • Hoe kan ik innerlijk vrijer en meer flexibel zijn? Wat betekent een dieper en energetisch bewustzijn voor mij? Hoe kan ik meer present zijn en in een vloeiender contact zijn: met mezelf en met de ander? Op een meer natuurlijke en bezielde manier mijn plek innemen in de wereld?

Voor wie?

Over het algemeen zijn het mensen die met mensen werken. Zoals collega trainers en coaches, managers, leidinggevenden, projectleiders, medici of mensen uit de wereld van de kunst.

Het is voor hen die een redelijke basis hebben aan zelfkennis en die voldoende draagkracht hebben voor hun proces.

Toepassingen en individuele begeleiding

  • Je wilt, naast verdieping en verheldering, je proces praktisch toepasbaar maken.  Dit is een inherent deel van de training en begeleiding
  • De focus kan liggen op je persoonlijke leven of je werkcontext
  • Je kan naast je eigen proces ook een train de trainer component willen inbouwen en leren van wat ik kan voor je eigen werk.

Wat ik aan je vraag

  • Ik wil graag dat we samen op reis zijn.
  • Daarbij zijn commitment, contact en afstemming essentieel.
  • Het is belangrijk dat je jouw proces in zelfsturing draagt. Dat betekent dat je het me laat weten als je iets nodig hebt. Dat je naast wat ik breng, komt met vragen. Mocht je dit allemaal niet helemaal helder hebben dan kunnen we samen gaan onderzoeken wat er speelt.
  • Verder wil ik dat je mij betaalt of aangeeft wat binnen jouw mogelijkheden past zodat we naar mogelijkheden kunnen kijken.
  • Tot slot wil ik graag dat je een review schrijft of mij linkt aan jouw website.

Formats

Trajecten
Daniels-086

Dit is een reeks van bijeenkomsten in Het Coachhuis op de Nieuwe Herengracht 47 in Amsterdam. In sommige gevallen kan de locatie in overleg afwijken.

Retreats
Daniels-106

Een Retreat is een intensieve, aaneengesloten en gefocuste tijd die je helemaal aan jezelf en jouw proces kan besteden.

Een retreat kan individueel, in een relatie of in een klein groepje

Quests
Daniels-010

Een Quest is geënt op een zieleroep en is meer spiritueel van aard.

We brengen veel tijd door in de natuur, ook in de nacht en werken met rituelen en parallelle werkelijkheden.
Mengvormen / Online
Daniels-340

Een mengvorm van Retreats en Quests kan ook individueel, met je partner of in een groepje.

De individuele training en begeleiding kan ook via internet. Een traject kan op afstand of door life en online sessies af te wisselen.

Contact

Maria Daniëls | Mentorschap en Training
Nachtwachtlaan 449
1056 ER Amsterdam
Nederland

 

Maria Daniëls | Mentorschap en Training
Pajo de la Mosqueta 2
18817 Benamaurel
Granada, Spanje

 

+31 6 502 801 43
maria@mariadaniels.nl

Voice Dialogue

Voice Dialogue is een methode die is ontwikkeld door  Hal en Sidra Stone.

Het is ontstaan in hun relatie en in de loop van de tijd en hand in hand met een voortschrijdend inzicht, werd er een theoretisch kader voor ontwikkeld en heeft het vele toepassingen gekregen.

Voice Dialogue is een buitengewoon verfijnde, grondige en specifieke methode die er van uit gaat dat een mens bestaat uit delen, ook wel subpersonen genoemd. Ze werkt met de ervaring van en met het gewaarzijn over deze subpersoonlijkheden.

Deze subpersoonlijkheden (en/of constellaties daarvan) zijn energielichamen waaruit onze psyche opgebouwd is. Ieder met een eigen wil, met eigen wensen, een eigen geschiedenis en een eigen ervarings- of gevoelswereld. Het is een natuurlijke methode die aansluit bij en verdieping brengt in dat wat er is. Alles is er al, alle psychische vermogens zijn al in ons aanwezig. Door aanleg en socialisatieprocessen zijn sommigen van deze vermogens groot gegroeid en daardoor vormen zij een groot deel van wie we (denken te ) zijn. Andere vermogens worden weggeduwd of zijn niet ontwikkeld.

De kern van dit energetische proces wordt gevormd door ons veld van kwetsbaarheid, hoe we dit beschermen en wat voor een relatie we daar mee opgebouwd hebben.

Er kan een strijd bestaan tussen verschillende subpersonen omdat ze nu eenmaal fundamenteel verschillend van aard zijn. Gevolg is dat we in een ondermijnende innerlijke strijd verkeren. Voice Dialogue wil deze verschillen niet opheffen of veranderen, maar wel het vermogen vergroten om deze verschillen te kunnen dragen en te kunnen integreren in het leven.

Vaak kennen en leven we alleen een oppervlakkige laag van een subpersoonlijkheid , omdat deze steeds als het naar voren komt, door een tegenpool afgezwakt of overgenomen wordt.. De rol of bijdrage van een deelpersoonlijkheid blijft hierdoor beperkt en daardoor missen we de volle rijkdom die het in zich draagt. We kunnen ook botsen met bepaalde subpersonen die we tegen komen bij andere mensen. We worden uit het veld geslagen en weten er niet echt raad mee of ze roepen een sterke afkeuring en veroordeling op.

Een grote kracht van Voice Dialogue is dat er niets buiten gesloten wordt. Er hoeft niets weg. Er wordt alleen toegevoegd en verdiept. Daardoor komt er meer innerlijke ruimte waardoor er een gezondere balans kan ontstaan en meer keuze mogelijkheden beschikbaar worden.

Voice Dialogue kan ingezet worden bij een specifieke vraag of problematiek. Deze vraag kan werk gerelateerd of van een meer persoonlijke aard zijn. Het kan bijzonder diep en helend werken maar ook meer aan de oppervlakte blijven. Voice Dialogue is ook krachtig om in te zetten als er een behoefte is aan bezinning of verdieping.

Omdat Voice Dialogue een ervaringsgerichte, energetische manier van werken is, heeft het veelal een diepgaand en blijvend effect. Voor sommige mensen is Voice Dialogue meer dan een krachtige methode om problemen mee op te lossen of om verdieping door te verkrijgen. Het wordt tot een levenswijze of ook wel een mystiek pad.